Korrózióvédelem

Keressen minket bizalommal, hogy értékei még tovább értékek maradjanak

A korrózió nagy veszélyt jelent a termelékenységre és a napi működésre, mivel lassíthatja a folyamatokat, sőt le is állíthatja azt, míg az üzemeltetés komoly javításokat nem eszközöl. Ez azonban elkerülhető abban az esetben, ha ezen eszközöket, alkotó elemeket a megfelelő korrózió elleni védelemmel, bevonattal látjuk el, mely konzerválja állapotukat, így meghosszabbítva a használati élettartamot, védve az eszközt a komolyabb gazdasági károkkal szemben.

A korrózió elleni védelem során olyan anyagok kerülnek felhasználásra melyek a kezelt eszköz alapanyagainak nem kívánatos bomló folyamataival szembeni védettséget nyújtanak. Így a korrózió folyamata ellen válik védetté az eszköz. Az anyagok korróziója sok okból bekövetkezhet, de a leggyakoribb eshetőség, ha az anyag vízzel kerül kapcsolatba. Szolgáltatásunk pont ezen idő előtti elhasználódásra nyújt tartós és professzionális megoldást.

Korrózióvédelem szakaszai megoldásai módja

Korrózióvédelem - Time Gold 2006 Kft. - Óvja meg értékeit hosszútávra

Előkészítő lépések és tervezés

Az előkészítési fázis során kollégáink minden szükséges adatot begyűjtenek annak érdekében, hogy a korrózióvédelmi bevonat a lehető leghatékonyabb lehessen. 

Így különösen fontos információk számunkra:

  • A korrózió ellen védett felület fajtája,
  • A védett felület mérete és alakja,
  • Hol és milyen körülmények között helyezkedik el: azaz kültéri, vagy beltéri kezelés szükséges-e,
  • Van-e környezeti hatásoknak kitéve a felület és ha igen milyeneknek – hőmérséklet, pára, víz, vegyi, elektromos,
  • Van-e valami korlátozása a felhordási módnak?

Ezen felül kollégáink már ebben a fázisban a lehető legjobb megoldásra tesznek javaslatot, mely hosszútávon szavatolja a felület korróziómentességét.

Felület előkészítése

A korrózió ellen kezelt fém- és acélfelületek festékbevonat felvitele előtti előkészítése: a felületen lévő rozsda, reve, zsír és egyéb szennyeződések lehető leghatékonyabb eltávolítása, kezelésre és bevonásra történő előkészítése.
Igény és helyi adottságokból, szabályozásokból adódóan ez lehet lehet kézi/gépi, nagynyomású vízsugaras tisztítás vagy szemcseszórás.

Korrózióvédelem - Time Gold 2006 Kft. - Óvja meg értékeit hosszútávra
Korrózióvédelem - Time Gold 2006 Kft. - Óvja meg értékeit hosszútávra

Felület bevonása

A megfelelő előkészítési folyamatok után következik a bevonat felvitele. A korrózió elleni védelmet a felületre felvitt speciális bevonat biztosítja. A felvitel módja választható, de alapvetően történhet hagyományos ecseteléssel, festékszórással, Airless technológiával, függően az előkészítés során meghatározott tényezőktől. 

A munkafázis befejezése során kollégáink ellenőrzik az elkészült munkát. Az esetleges és szükséges javításokat elvégzik, majd a munka dokumentálása és átadása történik meg.

Magasfeszültségű távvezetékek korrózióvédelme

Saját oktatóközpontunkban képzett magasfeszültségű távvezetékfestő munkatársainkkal – ipari alpintechnika alkalmazásával – vállaljuk 110 kV, 220 kV, 380 kV stb. oszlopok teljes körű karbantartását.
A lakatos munkától, a felület előkészítésen keresztül (nagynyomású vízsugaras tisztítás, kézi előkészítés) a korrózióvédelmi rétegek felhordásáig.

 

Korrózióvédelem: Védőbevonatok létrehozása festékek felhasználásával

A korróziós folyamatokkal szemben ma már igen hatékony termékek vannak. A különböző gyártók olyan festék anyagokat fejlesztenek ki, melyek hosszútávon védik a kezelt eszközöket. Ezen anyagok használatával szavatolt, hogy a fém felület nem érintkezik nedveséggel, oxigénnel, így ebből adódóan megakadályozzák a korróziós folyamatok megindulását. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő anyagok megóvják a felület állagát, stabilitását és esztétikai megjelenését. 

A korróziós igénybevételtől függően több fajta és féle anyag létezik, melyek kiválasztásában szakértő kollégáink segítségére lesznek. Elérhetőek egy- többrétegű bevonatokat alkotó ipari termékek, vas, acél, egyéb fémek kezelésére, illetve horganyzott felületekre.